ile temiz hava ve sağlıklı mekanlar...
Inovatif Alman teknolojisi!
proOXiON®  XIW-L
negatif iyon jeneratörü , gömme veya sarkıt tavan tipi
Kullanım alanları ve çalışma prensibi :

Kapalı ortamlardaki mikrop , bakteri, mantar , virüs, koku, ince tozlar , aerosoller ve organik partiküller gibi VOC yüklerin , tüm hava kirleticilerin elektriksel şarjı yöntemi ile çökertilmesi ve kontrollü bir şekilde hedeflenen noktaya toplanması yoluyla havadan arındırılması.

İç mekanlarda dengeli, doğal bir iyon oranı / yoğunluğu  oluşturarak VDI yönergesi 6022 /sayfa 3'te belirtilen standartlara uygun , oda ve solunan hava kalitesinin iyileştirilmesini sağlar. Bu şekilde temizlenen ve tazelenen ortam havasının solunması ile kandaki artan oksijen konsantrasyonu sayesinde insan sağlığına doğrudan olumlu etki eder ; genel yaşam konforu ile birlikte bedensel ve zihinsel performansı yükseltir. Böylece SBS (Hastalıklı Bina Sendromu) sendromundan kurtulmayı sağlar. Ozonsuz, nitrojenoksitsiz, ve yalnızca negatif oksijen iyonları üretir.
Negatif iyon üretilirken ortaya çıkabilecek tehlikeli yan ürünler asla oluşmaz!
Son derece güvenli ve patentli özel bir teknolojidir.

Uyarı :
proOXiON® XIW-L iyon jeneratörü kullanılarak sağlanan ortam havası temizliğinin maximum etkinliği için cihazın kurulum yeri ve oda koşullarına dikkat edilmesi önemlidir. Etkinlik derecesi , odadaki insan sayısına/yoğunluğuna ve iyonik güce  bağlıdır.
Montaj Bilgileri:

İyon jeneratörü , havalandırma kanalı var ise ;  besleme havasının hemen çıkış noktasına , bu mümkün değilse veya havalandırma  yok ise tavana monte edilmelidir.


İyon jeneratörü montajı yapılırken , cihaz üzerindeki iyon fırçası (iyon jeneratörünü uç kısmında bulunan fırça) ile montaj yapılacak yerdeki en yakın metal eşya/malzeme arasındaki mesafenin en az  25 mm , hatta mümkünse daha da çok olmasına dikkat edilmelidir.

XIW-L'nin hemen yakınında, ortamdaki kirliliğe bağlı olarak çeşitli yüzeylerde kirletici tortular oluşabilir. Silinerek temizlenebilir.

XIW-L'nin yakın çevresindeki tüm bileşenler topraklanmalıdır.

XIW-L, yüksek voltaj üretir. Montaj sırasında ve sonrasında , XIW-L'nin iyon fırçasına temas edilmemesine dikkat edilmeli ve montaj mesafesi buna göre ayarlanmalıdır.

Resim 2, A:
XIW-L'yi tavana monte etmek için 80 mm çapında bir oyuğa ihtiyacınız vardır. Ardından XIW-L muhafazasını kapalı O-ring ile asma tavanın üzerinde istenen yükseklikte sabitleyin.
Şekil 2, B ve C:
Tavan elemanında 9 mm delik ile vidalı bağlantı ile sabitleme şeklinde yapılır.
Üst kapak


XIW  yüksek verimli iyon jeneratörü





Dış muhafaza kasası
Ozon ve tehlikeli nitrojen oksitler (azot oksit)  olmadan sadece  negatif oksijen iyonları üretimi gerçekleşir.

Referans değeri: VDI 6022/sayfa 3'e göre (Alman mühendisler birliği yönetmeliği normları)
Normal oda yüksekliği ve orta seviyede kirletici yük koşullarında olmak üzere;

Oda hava sınıfı 1 (RAL 1) , 7 m² oda alanı başına = 1 adet XIW-L,
Oda havası sınıfı 2 (RAL 2), 10 m² oda alanı başına = 1 adet XIW-L,
Oda havası sınıfı 3 (RAL 3), 12 m² oda alanı başına = 1 adet XIW-L,
Lütfen dikkat: Kurulum yeri ve oda koşulları (oda hacmi, hava akışı, hava akımları), oda hava temizlemesinin mümkün olan en yüksek etkinliği için önemlidir. Proses nedeniyle, 1 kat hava değişimi ile hava çıkışı yeterlidir.
Cihazın ortam havasına etkisi , büyük ölçüde odadaki insan sayısına ve iyonik güce bağlıdır. Bunlar ve diğer tüm çalışma durumları, cihazlarda bulunan sensörler tarafından kontrol edilir.
Cihaz kasa boyutları  (U x G x Y) 
Elektrik bağlantı gücü
Voltaj
Akım  
İyon gücü / kapasitesi
Standard-Kablo uzunluğu
217 x 80 x 80 mm 
5W

230V, 50Hz
20mA
12,5 Mio. Ionen / cm
90cm
Teknik Veriler
İyon jeneratörü , havalandırma kanalı var ise ;  besleme havasının hemen çıkış noktasına , bu mümkün değilse veya havalandırma  yok ise tavana monte edilmelidir.
İyon jeneratörünün montajı yapılırken , cihaz üzerindeki iyon fırçası (iyon jeneratörünü uç kısmında bulunan fırça) ile montaj yapılacak yerdeki en yakın metal eşya/malzeme arasındaki mesafenin en az  25 mm , hatta mümkünse daha da çok olmasına dikkat edilmelidir. 230V bağlantı sağlanmalıdır.
Sağlıklı ve temiz hava herkesin hakkı!
Türkiye'nin her yerinden
0850 441 88 01
www.siegmund.com.tr
Siegmund Temiz Hava Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.
Aydınevler Mah. Sorgun Bulv. No:14/8   07600 Manavgat-Antalya / TÜRKİYE