ile temiz hava ve sağlıklı mekanlar...
Inovatif Alman teknolojisi!
proKLIMA®
Inovatif Alman teknolojisi!
ile tek sistemde yerden ısıtma - soğutma ve havalandırmayı çözün!
Das System4 in one!
ISITMA
SOĞUTMA
HAVALANDIRMA
HİJYEN
Geleceğimiz için bugünkü kaynakları en verimli şekilde kullanalım.
proKLIMA®
 mükemmel oda iklimi ve sağlıklı mekanlar


kışın konforlu bir sıcaklık yazın ise h bir serinlik

her mevsim temiz , taze ve sağlıklı bir hava
proKLIMA®, konforlu ve sağlıklı bir oda iklimi için geliştirilmiş bir kaynak havalandırma sistemidir. Sağlıklı ısıtma-soğutma ve havalandırma ile konforlu yaşam alanları oluşturuyoruz. Bir binanın ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılamak için olabilecek en etkili çözüm ve mükemmel bir sistemdir.
Sistem için gerekli montaj derinliği çok azdır. Bütün sistem bileşenleri şapın altında kalacak şekilde uygulanmasına rağmen , geniş yüzeyli ısı eşanjörü sayesinde  , sistem çok düşük giriş sıcaklıkları ile çok verimli çalışabilmekte ve bir odanın ısıtma ve soğutma ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilmektedir.
Sistem için gerekli ve yeterli toplam zemin yüksekliği 13,5cm'dir.
Zemine  entegre
pro
KLIMA® sistemi sayesinde hiçbir sistem bileşeni açıkta görünmüyor. Neredeyse tüm sistem bileşenleri (Patentli özel eşanjör modüller , borular , bağlantı elemanları ve havalandırma kanalları) zeminde şapın altında kalıyor. Çok düşük giriş sıcaklıklarına ihtiyaç duyan sistem bu özelliği sayesinde  , ısı pompaları, düşük sıcaklıklı kazanlar veya soğutucular gibi kaynakların yüksek verimli ve çok tasarruflu kullanılmasını sağlar.

 
Sistemi eşsiz kılan ve patente de konu olan müthiş buluş ;  sistem borularının özel modüle yerleşim şeklidir. Hava kanallı ve engebeli özel yapısı ile geniş bir ısı eşanjörü görevi üstlenen , hava kanalları sayesinde ısıyı havaya da transfer eden proKLIMA® modülleri , sistemin en önemli ve inovatif bileşenidir.

Modüllerin bu özelliği sayesinde çok daha yüksek ısıtma ve soğutma değerlerine ulaşabiliyoruz. Öyle ki bilindik geleneksel sistemlerle kıyaslandığında neredeyse %50'ye varan bir farkla daha yüksek verimde ısıtma ve soğutma kapasitesine ulaşabiliyoruz.
Dünya çapında patent korumalı proKLIMA® teknolojisi , birçok üniversite ve enstitü ile yapılan işbirliği ile 10 yılı aşkın AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış ve uzun yıllardır sahada uygulanmaktadır.
İNOVATİF BULUŞ , İNOVATİF TEKNOLOJİ!
proKLIMA®   teknolojisi  high level projelerde…
2003 yılından beri dünya çapında onlarca projede bir kaç milyon m²‘lik inşaat alanında  proKLIMA®  sistem kullanılmıştır. Dünyaca ünlü yıldız  mimarlar  Japonya‘dan Sir Norman  Forster, İsviçre‘de Herzog ve de Meuron, Almanya‘da Daniel Libeskind ve Rusya‘daki Vadim Grekov tarafından tercih edilmiş ve projelerinde uygulanmıştır.
                    SIR NORMAN FORSTER                           HERZOG & DE MEURON                          DANIEL LIBESKIND
DOĞA VE FİZİK  KURALLARI BİZE YOL GÖSTERİYOR!
Neden doğanın bize verdiklerini akıllıca kullanmıyoruz?
Diğer soğutma veya ısıtma teknolojilerinin aksine proKLIMA® ile termodinamiğin temel kurallarını göz ardı etmiyor , aksine daha çok dikkate alarak bundan faydalanıyor ve çok daha verimli bir şekilde değerlendiriyoruz. Bu nedenle besleme havasını odaya zeminden veriyoruz! Soğutma durumunda zeminde soğuk ve durağan  bir hava tabakası oluşur ve sürekli olarak yukarı doğru katmanlar halinde ilerler. İnsanın kendi vücut ısısı ve mahalde bulunan bilgisayar , TV vs gibi cihazların ve diğer ısı kaynakları nesnelerin sıcaklığı , soğuk havayı yukarı doğru çekerek / iterek yükselmesini sağlar ve bu proseste insan , bulunduğu oda içerisinde en  konforlu ve mükemmel iklim bölgesinin ortasında kalarak , çok daha konforlu bir şekilde yaşamasını sağlar.
Neden fizik kurallarını tersine çeviriyoruz ki?

Isınan havanın yükseldiğini biliyoruz. Bu temel fizik kuralıdır. Peki , neden hala ve ısrarla yukarıdan soğutmaya çalışıyoruz ki?
Yükselen sıcak hava ile üretilen soğuk havayı neden çarpıştırıyoruz?



Tabandaki borulardan akan soğuk suyun sıcaklığının ışınımla zeminde oluşturduğu soğuk hava tabakası ve ilave olarak yine zeminde yer alan sistem bileşenlerine entegre hava menfezlerinden ortama üflenen soğuk hava , kendi termodinamiği ile insanın vücut sıcaklığı (adeta bir fan gibi çalışır) ve ortamdaki diğer nesnelerin sıcaklığının oluşturduğu termodinamik akım ile yukarı doğu emilir / doğal olarak yükselir. Soğuk havanın bu yukarı doğru doğal akışı esnasında insan vücudu ve nesneler ile teması sırasında , doğal bir ısı transferi ve konforlu bir serinleme gerçekleşir. Rahatsız edici hava akımları ve cereyan oluşmaz. Bu şekilde yavaşça ve doğal termodinamik yoldan seyreden akış sayesinde insanın yaşam alanı olan bölgede sürekli olarak homojen , konforlu ve keyifli  bir ortam havası meydana gelir. Bu şekilde rahatsız edici , üşütme ve hastalığa neden olabilecek hava akımı ve cereyan önlenmiş olur.

Tavandan ve yukarıdan soğutmada ise tam tersi bir etki olacaktır. Bu durumda yukarıdan veya tavandan üflenen soğuk hava , aşağıya doğru hareket edecek. Bu soğuk hava vücut ısısı ve ortamda bulunan diğer ısı kaynağı nesneler ile temas etmesi sonucu gerçekleşen ısı transferi ile yeniden ısınacağından tekrar yukarı yönlü harekete geçecektir. Konfor bölgesi olarak tabir ettiğimiz yaşam alanında gerekli serinliği hissetmek için ya daha yüksek volümde hava üflemek zorunda kalacağız. Bu durum rahatsız edici hava akımı (cereyan) oluşturacaktır. Ayrıca bu durumda soğutma kapasitesini de artırmamız gerekecektir. Bu da daha fazla enerji tüketimi anlamına gelir.


 
HAZIR  MODÜL  SİSTEM
 
proKLIMA® modül sistemi, patentli proKLIMA® teknolojisinin ve mükemmel hava dağıtım sisteminin daha da  geliştirilmiş halidir. Modül Sistem müstakil konutlarda bir havalandırma sistemi olarak kullanılabileceği gibi daha yüksek performansa ihtiyaç duyulan projelerde de  (ısıtma, soğutma, havalandırma) kullanılabilir.

Montaj hatalarını azaltan, kolay ve zaman  kazandıran kurulum.

·  Sadece 2 parça - kanal ve proKLIMA® ile komple  sistem

· Ses ve ısı yalıtımlı entegre ısı eşanjörü.

·  Müstakil ev, apartmanlarda bürolardan büyük  ölçekli projelere kadar kullanılabilir.

·  Uygun ve verimli bir çözümde ısıtma,  havalandırma ve soğutma üçü bir arada.

· Küf oluşumunun engellenmesi ve yetersiz havalandırmanın getirdiği olumsuzlukların önlenmesi.

·  Rahatsız bir hava akımı olmadan konforlu ve  sağlıklı havalandırma
proKLIMA® BA hazır modülü ;  hava üfleme modülü, hava çıkış kutusu, hava üfleme menfezi ve şap atılması sırasında koruyucu görev üstlenen geçici montaj bloğundan oluşan , içerisinde entegre  özel yapısı sayesinde geniş yüzeyli ısı eşanjörü görevi gören plaka bulunan kombine ve kompakt bir sistemdir. Sistem ana modülü mahal içerisinde varsa pencereye en yakın bölgeye , üfleme menfezi cam yönünde denk gelecek şekilde yerleştirilir. İhtiyaca göre hesaplanmış adetlerde ek modüller ise bu ana modüle eklenebilir. Bu şekilde eşanjör sayısı ve ısı transfer yüzeyi çoğaltılabilir ve ihtiyaca göre ayarlanabilir. Ayrıca bu zemin modülleri , entegre hava kanalları üzerinden , projede mevcut bir ortak havalandırma sistemine de bağlanabilir.

Mahaldeki ihtiyaca göre hesaplanmış sayıda zemin modülleri yerleştirildikten sonra artık normal yerden ısıtma boruları döşenebilir. Modüllerin bitmiş yüksekliği ile döşenecek boru aynı düzlemdedir. Arada yükseklik  farkı yoktur.

Modüllerin özel yapısı gereği borular döşenirken modüllere denk gelen noktalara modül içerisindeki özel kanallara yerleşerek döşeneceğinden , yükseklik ve seviye farkı oluşmaz , tüm sistem bileşenleri aynı seviyede olur.
proKLIMA® -  EM ek modülleri ana modüle eklenebilir. Bu şekilde ısı eşanjör sayısı ve yüzeyi daha fazla olacağından daha yüksek ısıtma ve soğutma değerlerine ulaşılabilir. Ek modüller sayesinde sadece eşanjör yüzeyini artırmakla kalmaz aynı zamanda hava kapasitesini de artırmış olursunuz.

Sistemle, ısı, soğuk jeneratörü veya havalandırma cihazından bağımsız olarak ısıtabileceğiniz, havalandırabileceğiniz ve soğutabileceğiniz çok işlevli bir zemin elde edersiniz.

proKLIMA® hazır modül sistem sayesinde , hava debisini  45m³ / h ile max. 100m³ / h arasında herhangi bir ses problemi yaşamadan  ortama üfleyebilirsiniz.
Sıradan yerden ısıtma sistemleriyle  karşılaştırıldığında proKLIMA®  ile maksimum  konfor elde edersiniz üstelik  %30 ila 35  daha az enerji harcayarak!
Isıtma suyu giriş sıcaklığı yaklaşık  26 °C - 30 °C 
Soğutma suyu giriş sıcaklığı yaklaşık 17 °C - 19 °C
Kompakt yapı - mühendislik bilgisi - güçlü tasarım -  mükemmel etki
proKLIMA® sistemi hem yatırım maliyetlerini düşürür hem de işletme giderlerini azaltır. Yatırım maliyetlerini değerlendirirken terazinin bir kefesine proKLIMA® sistemini , diğer kefesine de ısıtma , soğuma ve havalandırma  sistemlerinin hepsini birlikte koyarak  karşılaştırmak gerektiğini unutmayın.
Çünkü proKLIMA ®   tek sistemle bu 3 ihtiyacı da karşılamaktadır.

İşletme maliyetlerine bakıldığında, sistemde gerekli düşük akış sıcaklıkları sayesinde yüksek tasarruf ve verim sağlanabileceği açık ve net bir şekilde görülmektedir.
KULLANIM VE VERİMLİLİK
proKLIMA® sistem ile sürdürülebilir verimlilik işletme giderlerinde yüksek tasarruf.
Sistemin kalbi, havayı ısıtmak veya soğutmak için kullanılan, zemine entegre edilmiş (özel tasarım proKLIMA® modüller) büyük ısı eşanjör yüzeyleridir. proKLIMA® sistemi, sıcaklık değişikliklerine hızlı ve esnek bir şekilde tepki verir. Bu özel yapısı sayesinde sistem çok düşük sıcaklıklarda bile verimli çalışabildiğinden , sistemde tercih edilecek ısı kaynakları daha ekonomik ve çevreye duyarlı kaynaklar olarak bilinen jeotermal enerji ,  güneş enerjisi veya ısı pompası olarak seçilebilir.

Güneş enerjisi, ısı pompaları ve yoğuşma prensipli cihazların verimli çalışması için gerekli optimum koşulları proKLIMA® sistem modülleri ile rahatlıkla sağlayabiliyoruz.
 

Yüksek COP değeri yüksek verimlilik ve yüksek tasarruf! 
Birbirine benzer özelliklerde ama farklı sistemlerin tercih edildiği denek binalarda yapılan uzun süreli ölçüm ve gözlemlerde ortaya çıkan sonuca göre proKLIMA® tercih edilen binada işletme giderlerinin diğerlerine kıyasla %30 ila %65 arasında daha düşük olduğu gözlemlenmiştir.
farklı düşün , farklı ol!
Mühendislikte bir adım önde!

 
Daha  yüksek  hijyen şartları ve yönetmeliklerin öngördüğü yüksek ortam havası kalite standartlarını sağlayabilmek , iklimlendirme sistemlerinin seçimi ve tasarımı üzerinde ciddi baskı oluşturmaktadır.  Normal oda hava koşulları , mikrop , bakteri ve virüslerin üremesi ve çoğalması için neredeyse mükemmel bir ortam  koşulları sağlar. Mantar ve bakteri oluşumuna karşı odaların düzenli fiziksel temizliği ile bile  yeterli hijyen sağlanmak pek mümkün olmaz. Sonuç, insan yoğunluğu veya hareket sıklığı yüksek olan odalarda oluşan hastalıklar , ortalamanın üzerinde bir  enfeksiyon riskidir. proKLIMA® sistem ve proOXiON® teknolojisi birlikte uygulandığında ortamdaki uçucu organik  bileşenleri  parçalanarak mikrop, küf, bakteri, koku, aerosol ve  yağlar nötralize edilir. Bu riskleri ortalamanın çok altına düşürür.
İç mekan iklimlendirme veya sıcaklık kontrolü ile ilgili en  büyük sorun, hava hızıdır. Genellikle yüksek hava hızları, ısıtma  ve soğutma gücüne ulaşmak için gereklidir. Yüksek hava  hızları sizi hasta ve rahatsız eden hava hareketlerine yol açar.  Burası tam olarak proKLIMA®   kullandığımız yerdir ve dünya  çapında patentli teknolojisi  sayesinde, düşük hava çıkış  hızları  duvarlar, zeminler, tavanlar arasındaki minimum sıcaklık  farkları ile ideal oda sıcaklığı kontrolünü gerçekleştirebiliriz.  Artık onsuz yapmak istemediğiniz, kendinizi iyi hissettiren bir iklim  ve konfora sahipsiniz
proKLIMA® teknolojisi, zemine entegre ısı eşanjörleri ile verimli bir  hava dağıtım sistemidir. Bu geniş alanlı yüksek performanslı ısı  eşanjörleri, havanın sıcaklığının eşanjör yüzeyinin metre başına  yaklaşık 4° C transfer edilmesini sağlar. Odadaki havanın önündeki  bu katkı ısıtıcı ve soğutucu cihazların işletme maliyetlerini düşürür
Sistemin merkezinde, zeminde ısıtma-soğutma için kullanılan ve  sıcaklık değişikliklerine hızlı ,esnek bir şekilde yanıt veren zemine  entegre büyük ısı eşanjörü yüzeyleri vardır. Yaklaşık 28 ° C‘lik  düşük ısıtma sıcaklıkları ve yaklaşık 19 ° C‘lik soğutma sıcaklıkları  sayesinde, iklim zemini, özellikle güneş ve jeotermal enerji  kullanıldığında ekonomik ve enerji açısından  verimlidir. Güneş  enerjisi, ısı pompaları ve yoğuşma teknolojilerinde COP değerinin  artması için en uygun koşulları sağlar.
Hijyen     
Sağlık
Maliyet
Enerji
Enerji verimliliği ve maliyet tasarrufu hedefi, hem yeni binalarda hem de mevcut binalarda çapraz teknik çözümler olarak ısıtma,  soğutma ve havalandırma için çok işlevsel sistemler olabilir. proKLIMA® sistemi bu gereksinimleri bir araya getirir ve verimli düşük  gidiş sıcaklıkları ile optimum ısıtma ve soğutma performansı, konforlu hava dağıtımı, ideal oda hava hijyeni ve kalitesi sunar.
· Düşük giriş suyu sıcakllığı sayesinde yüksek  tasarruf sağlar.

· Düşük yatırım ve işletme maliyetleri sayesinde  geri dönüşm hızlı ve   amortisman  süresi kısa olur.

·  rdürülebilir verim artışı için yeni ve eskyapılar için uygundur.

· Kolay, hızlı bir kurulum döşemede düşük bir yapı  yüksekliği sağlar.

·  CO2 ve kirliliğin azaltılmasıyla  mükemmel ekolojik bir katkı sağlar.

· Çalışanlarınız ve aileniz için sağlıklı hava sağlar ve hastalıklı  günlerin sayısını azaltır.

·  En yüksek hijyen ve iç mekan hava kalitesi  standartlarına uygunluğu sağlar.

· Kışın rahat sıcaklık, yazın hoş bir serinlik , saf  temiz bir hava sağlar
TEKNOL OJİ
proKLIMA®
Fark nerede?
konfor , rahatlık ve verimlilik
 
 
 
+   
=
DÜŞÜK
SICAKLIK FARKLARI
DÜŞÜK HIZDA HAVA ÜFLEME
DÜŞÜK
SICAKLIK FARKLARI
KONFORLU VE ENERJİ VERİMLİ
İKLİMLENDİRME
GELENEKSEL ISITMA VE KONTROLLÜ
HAVALANDIRMA SİSTEMLERİNDE  GENELLİKLE RAHATSIZ EDİCİ  HAVA AKIMLARI OLUŞUR.  ODA İÇİ SICAKLIK FARKLARI YÜKSEKTİR.
ΔΤ ˃ 10 K
YERDEN ISITMA ,  KONFORLU ISITMA. KONTROLLÜ HAVALANDIRMA İLE  RAHATSIZ EDİCİ  HAVA AKIMLARI OLUŞABİLİR.ODA İÇİ SICAKLIK FARKLARI YÜKSEKTİR.
ΔΤ ˃  8 K
DÜŞÜK SİSTEM SU GİRİŞ SICAKLIĞI.
 ODA İÇİ SICAKLIK  FARKLARI ÇOK AZDIR.  RAHAT  VE YÜKSEK KONFORLMEKANLAR SUNAR.
ΔΤ ˂  3 K
GELENEKSEL ISITMA                                    KLASİK YERDEN ISITMA                              proKLIMA®
düşük sıcaklık farkı  = daha konforlu mekan iklimi!
kaynaklardan tasarruf  , bütçeye katkı!
proKLIMA® sistemi hem yatırım maliyetlerini düşürür hem de işletme giderlerini azaltır. Yatırım maliyetlerini değerlendirirken terazinin bir kefesine proKLIMA® sistemini , diğer kefesine de ısıtma , soğuma ve havalandırma  sistemlerinin hepsini birlikte koyarak  karşılaştırmak gerektiğini unutmayın! Çünkü proKLIMA ®   tek sistemle bu 3 ihtiyacı da karşılamaktadır.
İşletme maliyetlerine bakıldığında, sistemde gerekli düşük akış sıcaklıkları sayesinde yüksek tasarruf ve verim sağlanabileceği açık ve net bir şekilde görülmektedir.

Temiz , sağlıklı ve konforlu hava bir lüks değil yaşamsal bir gerekliliktir. Bunun için çok para harcamaya gerek yok. Akıllıca bir tercih ve karlı yatırım ile bunu sağlamak mümkün.

Yaşam alanlarımızda taze , temiz ve sağlıklı hava en önemli önceliğimizdir.

proKLIMA® teknolojisi yalnızca teknik ve sağlık avantajları sağlamakla kalmaz, aynı zamanda birincil enerji kaynaklarının kullanımını azaltarak ve sınırlı kaynakları koruyarak yüksek ekonomik fayda ve sürdürülebilir verimlilik sağlar.

proKLIMA®  ile günümüz şartlarında ;

 
Isıtma ihtiyacında 30-65% tasarruf
Soğutma ihtiyacında 20-50% tasarruf
Enerji tasarrufunda 20-50% tasarruf
CO2  salınımında  önemli oranda düşüş
Hasta geçirilen gün,buna bağlı işgücü kaybında  azalma

sağlıyoruz.
Çevre hepimizi ilgilendiriyor! Çevresel kirleticiler ve emisyon seviyeleri giderek artıyor ve kritik hale geliyor. Teknolojimiz sayesinde ,  karbon ayakizinizi azaltmanıza ve enerji dönüşümüne belirleyici bir katkıda bulunmanıza yardımcı oluyoruz. proKLIMA® sistemin uygulandığı alanlarda bir yılda tasarruf edilen onlarca ton CO2  , bunun yalnızca ufak bir göstergesidir.  Projelerinizde proKLIMA® teknolojisini tercih ederek hem siz daha konforlu bir yaşam alanına sahip olacak ve tasarruf edeceksiniz hem de  daha güzel bir gelecek için doğaya ve çevreye katkı sağlamış olacaksınız.
EKOLOJİ
Bu teknoloji ,
·
·Emisyonlarınızı ve karbon ayak izinizi sürdürebilir bir şekilde iyileştirir.  
·
·Malzeme boyutlarını küçülterek her alanda kaynakların verimli kullanılmasına katkı sağlar.
·
·Düşük su gidiş sıcaklıklarından dolayı birincil enerji kullanımını önler.
 
·Kaynak verimliliğini artırarak doğayı korur. 
·
·Yakıt tüketimini azaltır. Tasarruf edilen her bir  KWh çevrenin korunmasına katkı sağlar.
·
·Çevreyi yüksek kirletici emisyonlardan korur ve  doğayı rahatlatır.
daha soğuk
daha fazla ısı
daha fazla verimlilik
daha fazal çevre koruma
daha az kirletici
daha az enerji maliyeti
daha az CO2 emisyonu
Emisyonları azaltmak için ilk önce ve doğrudan kaynaktan başlamalısınız ; yani  enerji tüketiminde!

Doğa, tek başına CO2 kirliliğini absorbe edemez. Tek bir olgun ağaç, yılda sadece 12.5 kg CO2 emebilir.  Buna göre, bir yıl içinde bir ton CO2‘yi telafi etmek için 80 yeni ağaç dikilmeksi gerekir.
Kullanımda olan proKLIMA®    projeleri ile lda birkaç yüz ton CO2 tasarrufuna katkı sağlıyoruz!

 
%65
'e kadar
Unutmayın , kullanılmayan yakıt en büyük çevresel korumadır!
Örnek Proje - Taunus Kuleleri Frankfurt / Almanya
Bazı Referanslar
Çözüm Ortaklarımız
proKLIMA® sistem , ısıtma, havalandırma ve soğutma olmak üzere üç işlevi tek bir sistemde birleştiren multi fonksiyonel bir teknolojidir. Sistemde havalandırma kanalları da şapın altında zeminde olduğundan odaya üflenen taze hava akış hızı optimum seviyede ve cereyansızdır. Sisteme proOXiON eklenmesi ile dördüncü ayak da tamamlanır ve temizlenen hava ile ortam hijyeni de sağlanmış olur.
 
Sistemin kalbi olan patentli
proKLIMA® modüller, havayı ısıtmak ve soğutmak için kullanılan, zemine entegre edilmiş geniş ısı eşanjör yüzeyleridir. Bu sayede , sistem sıcaklık değişikliklerine hızlı ve esnek bir şekilde tepki verir. Isı transferi max.  seviyede gerçekleşir.
 
Buna bağlı olarak çok düşük giriş suyu sıcaklıkları ile sistem çalışabileceğinden , güneş enerjisi , ısı pompası veya jeotermal enerji gibi tasarruflu kaynaklar kullanılabilir.  Bu durumda hem yatırım maliyetleri hem de işletme maliyetleri oldukça düşük olur.
ISITMA
Şapın üstünden döşenen ısıtma borularından , geleneksel ısıtma sistemlerine ( radyatör , iç ünite , fan vs. ) göre zaten daha düşük giriş suyu sıcaklığı gerektiren klasik yerden ısıtma sistemlerinden (35°C-40°C) bile daha düşük giriş suyu sıcaklığı (26°C-30°C) ile çok daha verimli çalışabilmektedir. Çünkü proKLIMA® dışında bilindik başka hiçbir sistem bu kadar geniş eşanjör yüzeyi sağlayamaz!
SOĞUTMA
Isıtmadan kullanıla borulardan soğuk su geçirilmesi ile aynı prensipte soğutma yapılır. Normal şartlarda istenilen oda sıcaj-klık değerlerine ulaşabilmek için zemindeki borulardan 12°C-16°C su geçirmek gerkecektir. Bu durumda da yoğuşma kaynaklı zeminde nemlenme ve deformasyonlar meydana gelecektir. proKLIMA bu sorunu çzömektedir. Zira proKLIMA® teknolojisinin özel modülleri tarafından sağlanan ek ısı eşanjör yüzeyi ev modüllalr altından seyreden hava kanallı ile ortama üflenen soğuk havanın da katkısı ile sistem giriş suyu sıcaklığını 17°C-20°C yapmamız yeterli olacaktır. Bu durumda ortaya çıkabilecek yoğuşma ve nemden kaynaklı zemin deformasyonu sorunu artık ortadan kalkmış olacağı gibi su sıcaklığı için haracnacak enerjiden de tasarruf edilmiş olacaktır. İşte proKLIMA®’yı eşsiz kılan mükemmel bir çözüm!
HİJYEN
proOXiON teknolojisi ile arındırılan hava artık taze ve temiz olarak sistemde sirküle edebilecek. Isı geri kazanımlı havalandırma ünitlerinden de faydalanarak sistemde neredeyse %100’e varan sirkülasyon havasını kullanabileceksiniz. proOXiON tekonolojisi detayları için 
HAVALANDIRMA
proOXiON ile arındırılmış temiz hava , dış hava, zeminde sisteme entegre edilmiş olan havalandırma kanalları aracılığıyla ortama beslenir. Böylece klasik havalandırma veya iklimlendirme sistemlerinden bilindiği üzere rahatsız edici hava akımları ve gürültü önlenir.
besleme havası (ısıtılmı veya soğutulmuş-şartlandırılmış
atık hava emiş
zeminde şap altında döşenmiş hava kanalları
proKLIMA sistem modülü - ısı eşanjörü
 
veriler

 
  • Spesifik soğutma gücü:         76 W / m²
  • Max. Oda ortam sıcaklığı:      26 °C
  • Hava debisi:                         1400 m³ / h
 
avantajları

 •Isıtma, soutma , havalandırma, tek seferde ve hızlı montaj
• Mimaride önemli sayılan oda tavan yüksekliğini azami seviyede kullanma imkanı
• Statik ısıtma/soğutma (radyatör-klima-ısıtıc fan-vantlatör vs.) için ek alan gerekmez.
• Mimari olarak alandan max. faydalanma imkanı.

• Asma tavan gerekmez
• Odadan odaya bağımsız sıcaklık kontrolü.
Sağlıklı ve temiz hava herkesin hakkı!
Türkiye'nin her yerinden
0850 441 88 01
www.siegmund.com.tr
Siegmund Temiz Hava Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.
Aydınevler Mah. Sorgun Bulv. No:14/8   07600 Manavgat-Antalya / TÜRKİYE