ile temiz hava ve sağlıklı mekanlar...
Inovatif Alman teknolojisi!
 
Sizinle ne yapabiliriz? Sizin için çözümler…

Banka şubeleri insan trafiğini gün içerisinde çok yoğun olduğu kapalı alanlar. Çalışanların gişe veya masasını bırakıp soluklanma  imkanı genelde pek olmuyor ve sürekli kapalı ortamda elektronik cihazların yaymış olduğu zararlı enerji ,  virüs , bakteri , para tozu ve  İNCE TOZ tehdidi altında çalışmaktalar. Bu durum çalışanların sık hastalanmalarına , performans kaybına , baş ağrısı ve dikkat dağınıklığına sebep olur ki , özellikle bankacılık işlemlerinde bu durum telafisi zor hatalara da sebep olabilir. Hastalıktan kaynaklı iş gücü kaybı ve iş aksamaları da cabası. Bu nedenle temiz ve sağlıklı bir ortam havası bankalar için de çok önemli. Hem gelen müşterilerin konforu ve rahatlığı hem de çalışanların sağlığı ve zindeliği için temiz ve sağlıklı hava şart. 

proOXiON sitemi şubelerinizde uygulayabiliriz. Çok net ve hemen ölçülebilir sonuçlarını gözlemleyeceksiniz ve hemen diğer tüm şubelere de uygulanmasını isteyeceksiniz.

Türkiye’nin ilk “SAĞLIKLI Banka Şubesi” olabilirsiniz!


Siegmund , temiz hava teknolojileri konusunda uzman 55 yıllık bir Alman mühendislik firması.

proOXiON  teknolojisi profesyonel havalandırma sistemleri bulunan binalarda ( Otel – Hastane – AVM – Rezidans  vs.)  uygulanabildiği gibi herhangi bir havalandırma sistemi olmayan binalarda , konutlarda ve ofislerde de kullanılabilir.

Pratik kullanım , çok az enerji tüketimi , çok az servis ve bakım gerektiren cihazlar. Sarf malzeme , filtre değişimi ve herhangi bir kimyasal gerekmiyor!

Ortam havasının sterilizasyonu , virüs bakteri ve kokulardan arındırılmasını iyonlar ve aktif oksijen ile sağlayabilen tek ve patentli teknoloji. Bilindik hava temizleme , UV cihazları , filtre ve filtreli sistemlerden değil! Herhangi bir kimyasal veya sarf malzeme gerektirmiyor. Uzun ömürlü ve bakımı kolay.

Birçok banka şubesinde yeterli havalandırma bulunmuyor. Oysa ki kapalı ortamlarda havadaki patojenleri azaltıp güvenli bir ortam sağlamak adına havanın daimi olarak temizlenmesi şarttır.

Çoğu modern ofiste klima kullanımı nedeniyle kapılar ve camlar genellikle kapalı olduğundan hava değişimi sınırlı ve yetersizdir. Bu durum kirleticilerin ortamda birikmesine neden olmaktadır. Kapalı ortamlardaki bu bayat ve kötü hava işyerinde çalışanların verimliliğini ciddi anlamda düşürmektedir. Bununla da kalmayıp sık sık hastalanmalarına ve bunda bağlı işgücü ve ekonomik kayıplara yol açmaktadır.  

Banka şubeleri de sürekli insanların girip çıktığı , sirkülasyon ve kirleticilerin çok yoğun olduğu alanlardır. Hava yolu ile yayılan ve hızlı bir şekilde bulaşıcı hastalıklara dönüşen virüs ve bakterilerin yanı sıra, havaya karışan kirleticiler arasında döşemeler , yapı malzemeleri, mobilya, temizlik ürünleri , bilgisayar , fotokopi makinası ve yazıcı gibi ofis cihazları ve diğer malzemelerden yayılan zararlı uçucu organik bileşikler de bulunur.

İşte kapalı ortamlardaki havada bulunan ve çoğu gözle görünmeyen bu kirleticiler zaman içerisinde biz onları soludukça baş ağrısı, halsizlik, kronik akciğer hastalıkları , solunum yolları tahrişi, göz yorgunluğu, rahatsızlık, cilt sorunları gibi birçok hastalığa sebep olmaktadır.
Binada bir havalandırma sistemi varsa bile , dışarıdan alınan nispeten temzi hava kanallardan ortama taşınırken kanal içerisindeki pisliklerden zaten bize ulaşana kadar kirlenmekte , tazeliğini yitirmektedir.
pro
OXiON sistem burada da çözüm olaktadır. Sistem avalandırma kanallarına da entegre edilmek sureti ile sorunu kaynağında ve süreki olarak çözmektedir. Artık var olan havalandırma kanallarınız tertemiz ve ortama gelen hava kaynağındaki gibi taze ve sağlıklı!

 
Banka şubelerinde sağlıklı ve temiz hava...
Banka şubeleri için hangi ürün en ideali?
proOXiON®  CRI
tavan tipi sıva üstü montaj multifonksiyonel cihaz
Negatif yüklü iyonların pozitif etkisi:
Ortam havasının iyonizasyonu çok önemli. Özellikle işyerlerine çok fazla elektronik cihazlar ( Bilgisayar-monitör-telefon-fotokopi cihazları-yazıcı vs.) etrafımızı sarmış durumda. Bu cihazların hepsi pozitif yüklü zararlı elektronlar yaymaktalar. Biz bunları teneffüs ediyoruz. Ciddi ve kalıcı zararlara yol açabilir. Enerji düşüklüğü , baş ağrısı , yorgunluk , konsantrasyon bozukluğu ve isteksizliğe sebep olur.  NEGATİF yüklü iyonlar ise tam tersine ,  insan yaşam kalitesi için gerekli ve çok önemlidir. Negatif iyonları havanın VİTAMİNLERİ olarak tabir edebiliriz. Bunlar , pozitif yüklü zararlı radyasyonun enerjisi absorbe ettiği gibi ortamı da negatif iyonlarla zenginleştirir. Ortam havasında oluşan negatif yüklü iyonları solumamız , ciğerlerimizdeki kan değişimini olumlu etkiler ve dolayısı ile vücudumuza giden OKSİJEN miktarını artırır. Kandaki oksijen konsantrastyonunu yükseltir. Bu da daha zinde , sağlıklı ,istekli ve enerjik olmamızı sağlar. Bu bakımdan negatif iyonların ortam havasındaki varlığı çok önemlidir. Ayrıca  virüs, bakteri , ince toz ve mikropların hepsi , elektriksel olarak POZİTİF yüklüdürler. İyonizerlerimizin durmaksınız  ürettiği NEGATİF yüklü iyonlar ise bunları , daha size ulaşıp zarar veremeden anında ve yerinde yakalar , moleküler yapsının bozar ve zararsız hale getirir. Ayrıca kütlesel olarak ağırlaştığından bunlar çökme eğiliminde olurlar ve  havadan daha ağır oldukları için çökerler. Solunum havamızdan uzaklaşmış olurlar. Bu bakımdan iyonizasyon insan sağlığı açısından çok önemlidir!
proOXiON®  XIW-L
iyonizer
proOXiON teknolojisininin size sağlayacağı avantajlardan bazıları:

Hastalık sebebi ile yaşanan iş kaybının engellenmesi ve buna bağlı ekonomik kayıpların sıfırlanması

Enerji tüketim malieytlerinde %60’a varan tasarruf. (Isıtma ve soğutma için harcanan enerji )

Steril ve sağlıklı ortam havası ve sağlıklı işyeri.

Çalışanların daha sağlıklı ,dikkatli , enerjisi yüksek ve zinde olmaları ile yüksek performans ve verim.

Temizlik ve hijyen malzemelerinden tasarruf. Kimyasal maddelere maruz kalmama rahatlığı.

Koku ve ince tozlardan arındırılmış sağlıklı ortam havası.

Kanal temziliği için harcanan zaman ve paradan tasarruf.

Filtre değişim maliyetleri ve kullanımından tasarruf.

Mutlu çalışanlar mutlu müşteriler ve toplam kalitenin artırılması. 
İnsanın fiziksel performansı ve zihinsel fonksiyonları üzerinde gözle görülebilir düzeyde olumlu etkisi olan proOXiON® teknolojisi ile kapalı ortamlardaki havanın aynı doğada olduğu gibi temiz , taze ve sağlıklı olmasını sağlıyoruz. Her an soluduğumuz ve yaşam kaynağımız hava en önemli gıdamız. Yetişkin bir insan günde yaklaşık olarak 28.000litre hava solumaktadır. İnsan yemek yemeden 3 hafta , su içmeden 3 gün hayatta kalabiliyorken nefes almadan en fazla 3 dakika yaşayabilir. Bu nedenle hava en temel ve en önemli gıdamız.

Modern dünyamızda hepimiz günümüzün büyük bir bölümünü kapalı ortamlarda çalışarak ve yaşayarak geçiriyoruz. Bu durum perakende mağazacılık sektöründe de farklı değil. Kapalı ortamlarda çalışma , hızlı sirkülasyon ve insan yoğunluğu sebebi ile sağlıksız , kirlenen yetmiyormuş gibi bir de havalandırma kanalları  ile içeriye taşınırken  “bayatlayan”  havayı solumak zorunda kalıyoruz. 
pro
OXiON®  teknolojisi bu sorunu kökten çözüyor.
Hava kalitesi neden bu kadar önemli?
TASARRUF EDİN!

Havalandırma sisteminde proOXiON® kullanımı ile birlikte , sistemde  ihtiyaç duyulan taze hava (dış hava) miktarı , kurulu sisteme bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ; ortalama olarak , artık normalin sadece  % 10 ila 30'u kadardır.

bu harika!

proOXiON® teknolojisi ile sistem, ortam havasındaki CO2  oranı gözetilerek , normalden çok daha yüksek oranda sirkülasyon havası kullanabilir.Artık sistem tarafından ortama nakledilecek , taze havaya (dış hava) sadece CO2 miktarını dengelemek için çok cüzi miktarda ihtiyaç duyulmaktadır.


Bu durum büyük enerji tasarrufu ve yüksek verimlilik anlamına gelir!






proOXiON®  ile nerede , ne kadar tasarruf ediyoruz görelim :

■ taze hava (dış hava) kullanımında %100'e varan oranda

■ Güç (elektrik) tüketiminde %30 ila%70 oranında

■ Hesaplanan ısı kapasitesinde % 20 ila %70'e oranında

■ Hesaplanan soğutma kapasitesinde % 20 ila %70 oranında 

■ CO
emisyonu ( Doğaya destek!)

proOXiON® sisteminin yatırım maliyetlerinin kendini amorti etme süresi , uygulanan sistem büyüklüğüne bağlı olarak , sadece 6 ila 24 aydır! 
Sağlıklı ve temiz hava herkesin hakkı!
Türkiye'nin her yerinden
0850 441 88 01
www.siegmund.com.tr
Siegmund Temiz Hava Teknolojileri San.Tic.Ltd.Şti.
Aydınevler Mah. Sorgun Bulv. No:14/8   07600 Manavgat-Antalya / TÜRKİYE